Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Σήμερα θα αναφέρω κάποια βιβλία που αναφέρονται για την ιστορία της Κέρκυρας και που πιστεύω οτι πρέπει να υπάρχουν στήν βιβλιοθήκη κάποιου που αγαπάει το νησί μας καθώς και την ιστορία του.



1.ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΗΣΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:ΟΔΥΣΣΕΑΣ-ΚΑΡΟΛΟΣ ΧΡ.ΚΛΗΜΗΣ
ISBN:940-402-041-2

Aναφέρει ο συγγραφέας του μέσα από αυτό το βιβλίο το πέρασμα του νησιού από τα παλαιολιθικά,νεολιθικά χρονια ,την Ρωμαϊκη κυριαρχία τους Βενετούς μέχρι την μεταπολεμική ιστορία και την πνευματική ζωή του 20ου αιώνα που άνθησε στο νησί μας.Ενα βιβλίο ευκολοδιάβαστο με πολλά ιστορικά στοιχεία και αρκετά έθιμα του νησιού.

2.ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ.ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:ΓΙΩΡΓΟΣ Χ. ΣΟΥΡΤΖΙΝΟΣ.
ISBN:960-630-671-2

Οπως αναφέρει και ο τίτλος του βιβλίου ο συγγραφέας του αναφέρεται στα τοπονύμια που συναντάμε μέσα στην πόλη καθώς και στα προάστια της που με το πέρασμα του χρόνου κάποια απο αυτά έμειναν αύθαρτα και άλλα παραφράστηκαν.Ο συγγραφέας αναφέρει την προέλευση του κάθε τοπωνύμιου και μας δίνει να καταλάβουμε οτί αυτές οι λέξεις προέρχοναι από την κερκυραϊκή ιστορία τα ήθη,τα έθιμα,την γλώσσα και τους κατοίκους.
Ενα πολύ ωραίο και ευχάριστο βιβλίο με άγνωστα στοίχεια για εμάς τους ποιό νέους, με ωραίες φωτογραφίες, carte postale,λιθογραφίες ,ξυλογραφιες απο τα ιδιωτικά αρχεία του συγγραφεα του Άκη Παυλογιάννη του Γιάννη Πετσάλη και του Χάρη Παπαβλασόπουλου.

3.ΚΕΡΚΥΡΑ-ΜΝΗΜΕΣ.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ.

Ένα φωτογραφικό αλπούμ απο έναν απο τούς καλύτερους φωτογράφους της Κέρκυρας.Μέσα απο τις φωτογραφίες του οι παλιοί αναπολούν την τότε Κέρκυρα και εμείς οι πιο νέοι την μαθαίνουμε.Υπάρχουν φωτογραφίες τόσο μέσα απο την πόλη της Κέρκυρας όσο και απο την κερκυραϊκή ύπαιθρο.Και φυσικά όλες οι φωτογραφίες είναι ασπρόμαυρες με κορυφαία ποιότητα εκτύπωσης.σ.σ. Υπάρχει φωτογραφία και απο την Άνω Κορακιάνα και συγκεκριμένα ο Αι-Ισίδωρος.Θα υπάρχει και συνέχεια.........

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

2η ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ.


Πραγματοποιήθηκε η 2η έκθεση μοντελισμού Πάτρας από τις 25-10-2009 έως και τις 28-10-2009 στο μέγαρο λόγου και τέχνης στήν πλατεία Γεωργίου με την προσπάθεια του Γιώργου του Λουκόπουλου, ιδιοκτήτη του HΟΒΒΥ SHOP. Οι συμμετοχές πολλές με τα αεροσκάφη να έχουν την τιμητική τους. Λίγα αλλά καλά τα διοράματα,οι φιγούρες τα αυτοκίνητα,πλοία kαι υποβρύχια .Βραβεία απονεμήθηκαν στις 20:oo στις 28-10.Μέσα στούς βραβευθέντες καί ένας συνάδελφος ο Βαγγέλης που με το Α-7Ε στην 1/48 ΤΙΓΡΗΣ κέρδισε το βραβείο της κλίμακας. Ελπίζουμε όλοι οι μοντελιστές να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια φυσικά και με την βοήθεια και την δικιά μας.Μερικές φωτογραφίες απο την έκθεση όπου το επίππεδο ήταν πολύ καλό.